In faza de teste facuta cu SSPA-ul pentru 70cm am folosit o sarcina de 50Ohm/250W/3Ghz, dar in avantul pioneresc care m-a cuprins am uitat de puterea maxima suportata de sarcina astfel ca aceasta a scos un miros specific, totodata devalorizandu-se la 102 Ohm. Astfel, am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi fac o sarcina care sa suporte o putere mai mare.

Ideea am luat-o de la VE2EK care a folosit doi rezistori de 800W/100 Ohm obtinand o sarcina de 1,5Kw. Pe pagina sa gasiti mai multe constructii interesante, inclusiv pentru banda de 23 cm.

Cautand pe ebay.de am gasit doua bucati rezistori de 100Ohm/500W/0.5Ghz la pretul de 39.9 Euro. Am optat pentru valoarea de 100 Ohm datorita faptului ca-mi da posibilitatea de a pune rezistorii in paralel sporind astfel puterea suportata la teste. Limita celor 0.5Ghz este suficienta pentru teste, incluziv pentru banda de 70cm, o limita mai mare ar fi costat mai mult, ceea ce ar fost nejustificat.

A urmat alergatura dupa o bucata de cupru avand dimensiunile 80x40x10mm pe care am folosit-o ca sunt termic. Pe acest sunt am montat, cu pasta termica corespunzatoare, rezistorii. Suntul, la randul sau l-am montat pe un radiator solid (tnx YO8RFS) cu surafata suficienta pentru racire. Pentru o siguranta si mai mare acest radiator va avea atasat intro parte un ventilator de 80x80mm care va "spala" aripioarele radiatorului cu un curent de aer.

Ecranul la rezistori l-am facut dintro cutie cu capac din aluminiu de la TME (GAINTA G104, pret 23 Lei) avand dimensunile 58x64x35mm, de ea prinzand si conectorul PL.

Comments powered by CComment