Articolul de la care am plecat in constructia acestei antene este acesta,  dar de mult studiam pagina lui JJ1VKL a carui ideie de constructie mi-a placut.

Tehnica de constructie fiind descrisa in primul link nu voi mai  insista asupra ei ci doar asupra testelor. Profitand de iesirea in natura cu ocazia Cupei Moldovei in UUS am decis sa iau si acest delta loop pentu a face oarece teste, cu atat mai mult cu cat eram tare curios de rezultatele acestora. Aceasta sarcina am lasat-o pe mana lui YO8RFS iar TCVR-ul cu care s-a facut testul a fost un FT847. Inaltimea la care a fost montata antena a fost ~5m fata de sol.

Fiind descrise conditiile de test sa trecem la concluzii.

In benzile de la 14Mhz-28Mhz s-a acordat, fara antena tuner, cu un raport sub 1,5:1. Surpriza a fost ca acet delta loop lucreaza foarte bine si in banda de 6m acest lucru facand-o foarte utila. In benzile de 10Mhz si 7Mhz s-a acordat cu ajutorul antena tunerului.

Cred ca aceasta antena poate fi o optiune viabila pentru cei care vor cu o singura sa lucreze in mai multe benzi. Intentionez ca la anul sa o montez pe bloc in locul unui J-pole pentru banda de 6m.

 

Comments powered by CComment