Acum ceva timp a aparut pe ebay niste module pentru 23Ghz sub denumirea WAVELAB 23GHz RADIO LINK. Au fost doua modele, unul cu sufixul XN iar celalalt cu XP. Varianta luata de mine a fost XP, care nu necesita interventia asupra filtrului intern.

Pentru a pune in valoare modulul au aparut diferite proiecte dar cele mai importante sunt cel de la YO4HFU si PA0MHE . Am ales sa merg pe varianta celui din urma, PA0MHE.

Placa de pcb care va fi alaturata modulului am lprimit-o de la YO8RHI. Componentele active au fost comandate la Mouser . Alte componente, printre care si cele pasive, au fost luate de la TME. Adunat, costul lor nu este unul mic dar in comparatie cu pretul unui XVTR pentru aceasta banda si cu o putere de iesire de 2W chiar este unul mic. Restul reprezentand manopera de plantare, verificare si punere in functiune a xvtr-ului.

... va continua

Am inceput cu elementele active, PLL, stabilizatori, tranzistori, comutatoare digitale... Lucru ce mi-a pus la grea incercare vederea... :)) Dar noroc cu tehnica de azi care te ajuta la "amplificarea" acestui simt.